ΧΟΡΩΔΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Η παιδική χορωδία του Ορφέα Λευκάδας δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2013. Από την ίδρυσή της απαρτίζεται από 30 μέλη, παιδιά όλων των ηλικιών.Στόχοι της χορωδίας είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική και το τραγούδι μέσω της φωνής τους και του χορωδιακού συνόλου, και να βιώσουν από πολύ νωρίς τις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικής, ενώ με βάση τη μουσική παιδεία που εξελίσσει τις μουσικές και εκφραστικές ικανότητες των παιδιών, στοχεύουμε στην πνευματική ολοκλήρωση και αρμονία.Πρώτη δημόσια εμφάνιση έκανε τα Χριστούγεννα του 2013, τραγουδώντας στους δρόμους της πόλης τα παραδοσιακά επτανησιακά κάλαντα ενώ το καλοκαίρι του 2014 συμμετείχε στην συναυλία των μαθητών της μουσικής σχολής του Ορφέα, κλείνοντας έτσι την πρώτη της χρονιά, με ρεπερτόριο από μελωδίες των Mozart, Schubert και παραδοσιακών λατινικών ύμνων. Την τρέχουσα χρονιά, η χορωδία εμπλούτισε το ρεπερτόριό της με έργα ξένων αλλά κυρίως ελλήνων συνθετών δίνοντας έμφαση στην παράδοση και στο παιδικό τραγούδι και παραμύθι.

ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Ιδρύθηκε το 1937. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Γράψα , με ρεπερτόριο όλων των εποχών , έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είχε συμμετάσχει στην όπερα «Ναμπούκο».Με την ορχήστρα των χρωμάτων υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Μιλτιάδη Καρύδη. Η χορωδία και η μαντολινάτα έχει εκδώσει σε δίσκο 12 τραγούδια του υμνούν την Λευκάδα και της κατοίκους της , γραμμένα από Λευκαδίτες ποιητές – στιχουργούς και μελοποιημένα από τον Λευκαδίτη μουσικό , για 30 χρόνια μαέστρο της χορωδίας του Ορφέα κ. Διονύση Γράψα. Το 2004 παρουσίασε και ηχογράφησε το έργο «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ» του Ευρυπίδη σε μουσική Χρήστου Λεοντή και ενορχήστρωση- διεύθυνση Διονύση Γράψα. Έλαβε μέρος στην αφή της Ολυμπιακής φλόγας καλεσμένη στην Πάτρα από τον Θάνο Μικρούτσικο υπό την διεύθυνση του Κώστα Κωνσταντάρα. Τον Αύγουστο του 2009 συμμετείχε στην συναυλία του Χρήστου Λεοντή με το έργο «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ» στο ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση του Γ. Ρίτσου.
Από τον Σεπτέμβρη του 2011 μαέστρος της χορωδίας είναι ο Κώστας Τσίντζας.
Τον Ιούλιο του 2014 η Μικτή Χορωδία του Ορφέα συμμετείχε με άλλους 500 χορωδούς από τα Επτάνησα , δύο παιδικές χορωδίες , σολίστ , ηθοποιούς , χορευτές και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων , σε μία μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο με τίτλο «Νύχτα σπαρμένη θαύματα ,νύχτα σπαρμένη μάγια» για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα , όπου απέδωσαν έργα των Καρρέρ , Σαμάρα , Λαυράγκα με κορυφαίο τις 158 στροφές του Ύμνου στην Ελευθερία.